2017. augusztus 5., szombat

Lebegés


Hosszas töprengés után megszületett készülő új albumom címe - a Lebegés című nyitódalról kereszteltem el.

Néhány szó a lemezről:

Depresszióm egyik súlyos tünete a rémálmok sokasága. Ezek nagyon lehúznak, kikészítenek lelkileg, és a legtöbbször szavakat sem találok rájuk, hogy elmondjam, miért viselnek meg.
Az album ötletét az adta, hogy az egyik visszatérő álomban, miközben valahol a világ felett sodródom, furcsa, elvont dallamokat énekelek. Ezekre utólag sosem emlékszem, de ebből jött a ötlet, hogy megpróbálom megragadni az egésznek a hangulatát, és legalább hasonló dallamokat megénekelni. Így született a Lebegés című dal, és vele együtt az elhatározás: megírom az álmokban átélt nyomasztó érzéseimet egy új album keretén belül.
Régebben már született egy albumkoncepcióm a rémálmaimról (egyelőre csak dalszövegek és énektémák, nincs rögzítve), de míg ott magukat a képeket, jeleneteket énekelem meg, a Lebegés című album a belső érzéseket hivatott elmesélni, amiket álmok közben élek át.

Számomra nagyon jó érzés dalról dalra, egyenként összerakni ezt a művet. Az eddigi albumaim ugyanis már előre megírt számok és koncepciók által lettek rögzítve, itt azonban menet közben születnek az új dalok. Nem tagadom, több száz dalszöveggel és énektémával a hátam mögött mindig van bennem egyfajta félelem, hogy előbb-utóbb nem sikerül újat alkotni, elkerülni önmagam ismétlését. Ezért aztán annál jobban megbecsülöm az új ötleteket, azt, hogy még mindig megy, még mindig ki tudok találni újabb dallamokat, szövegeket. Ez nagyon sokat jelent számomra. :)

Jelenleg nyolc dal van készen a Lebegés albumhoz, és még kettőt tervezek, tíz számnál tovább ugyanis nem szeretném húzni a dolgot, a lényeg benne van ennyiben. Ha minden jól megy, valamikor ősszel tervezem kiadni. Remélem, elnyeri majd a tetszéseteket! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése